Kultura     | 09.09.2019. 10:30 |

Sedam koncerata na ovogodišnjem izdanju Vareš Classic Festivala

FENA Saopćenje

VAREŠ, 9. rujna (FENA) - Sedmo izdanje Vareš Classic Festivala (VaClaF) na temu "panta rhei" održat će se od 21. do 29. rujna u Varešu i Sarajevu, a svečani koncert otvorenja održat će ABA trio u subotu, 21. rujna, u staroj crkvi u Varešu.

Ovogodišnji VaClaF donosi sedam dana programski potpuno različitih koncerata, od baroka do suvremene glazbe koje će u osnovnom programu iznijeti sedam glazbenica i jedna književnica, zatim sedmero mladih pijanističkih nada, te tradicionalno mladi vareški pijanisti i tamburaši, priopćili su organizatori.

Mladi vareški tamburaši upotpunit će svečano otvaranje Festivala u nedjelju, 22. rujna, u posebnom ambijentu restorana Mlin u Varešu s početkom u 19 sati te tako nastaviti festivalsku tradiciju.

Sljedećeg dana, VaClaF po prvi put gostuje i u Sarajevu, pa će tako u ponedjeljak, 23. rujna, u koncertnoj dvorani Muzičke akademije i Srednje muzičke škole Sarajevo "Cvjetko Rihtman" koncert i masterclass za učenike i studente te predkoncertno predavanje za svu zainteresiranu publiku održati Azra Medić, Belma Alić i Andrea Nikolić iz ABA tria.

Mladi pijanisti iz Muzičke škole Vareš predstavit će se tradicionalnim koncertom u utorak, 24. rujna, u Varešu s početkom u 14 sati, a sedam mladih bh. pijanista u srijedu, 25. rujna, u staroj vareškoj crkvi, svojim nastupom s početkom u 19 sati simbolično će potvrditi ovogodišnju festivalsku temu.

Svoje prozno i pjesničko stvaralaštvo u petak, 27. rujna, u dvorani Radničkog doma u Varešu predstavit će bh. spisateljica Adisa Bašić, a program će upotpuniti pijanistica Sonja Radojković.

Završni Miholjski koncert ove godine rezerviran je za nedjelju, 29. rujna, s početkom u 19 sati u Župnoj crkvi u Varešu, gdje će se u kombinaciji Bachove i suvremene glazbe predstaviti Strings attached Sinfonietta gudački trio, koji čine Alma Dizdar na violini, Aida Dajić na violi i Belma Alić na violončelu, te Amela Frljučkić na harmonici i Andrea Nikolić na violini.

VaClaF organizira Udruga "Emil Milo Cipra" Vareš - Andrea Nikolić - WISE Wien International Soloists Ensemble, u suradnji sa Župnim uredom Vareš, Općinom Vareš, Općom bibliotekom Vareš, Centrom za kulturu i edukaciju Vareš, restoranom Mlin, Osnovnom školom Vareš, a generalna i umjetnička direktorica je Andrea Nikolić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Korizmenim koncertima Ansambl Lado obilježava 75. godišnjicu umjetničkog rada

Otvorena proba kao uvertira za dva koncerta polaznika Muzičkog kampa za mlade virtuoze

Internacionalni art festival "Grad" - Tri koncerta za Međunarodni dan mira

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo