Sport     | 09.09.2019. 10:42 |

Mladi sportisti iz Novog Mesta najuspješniji na 17. Igrama prijateljstva

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. septembra (FENA) - Mladi sportisti iz Novog Mesta ukupni su pobjednici 17. izdanja Igara prijateljstva, koje je ove godine organizirao Sportski savez Unsko-sanskog kantona (USK).

Više od 360 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Italije i Bosne i Hercegovine nadmetalo se u košarci, nogometu, rukometu, odbojci, šahu i stonom tenisu. Sva takmičenja organizirana su u sportskim dvoranama u Bihaću, Cazinu i Bužimu.

-Potrudili smo se obezbijediti najbolje uslove za više od 300 naših gostiju i zaista se nadamo da će iz Unsko-sanskog kantona odnijeti samo lijepe uspomene. Bila je ovo prilika i našim mladim sportistima da se upoznaju i takmiče s talentima iz drugih zemalja, ali i turistička promocija ovog dijela BiH - rekao je predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Predsjednik Skupštine Igara prijateljstva Miran Jerman podsjetio je na važnost i uspješnost ovog projekta, istakavši brojna klupska prijateljstva, komunikaciju između saveza, ali i dosadašnje nastupe brojnih reprezentativaca i olimpijaca.

-Izvanredan međudržavni projekt, jer osim priliku za takmičenje, djeci omogućavamo i upoznavanje prijatelja iz drugih država, njihovih gradova i kultura. Na Igrama su dosada nastupili brojni košarkaški, rukometni i stonoteniski reprezentativci većine zemalja učesnica, što je potvrda i sportskog kvaliteta - dodao je Jerman.

Mladi sportisti iz Unsko-sanskog kantona najuspješniji su bili u stonom tenisu i nogometu, međutim u ukupnom poretku ostali su iza Novog Mesta i Primorsko-goranske županije. Predstavnici italijanske regije Friulli Venezia ove godine su ostali na začelju poretka, što će sigurno ispraviti dogodine, s obzirom da su domaćini narednih Igara prijateljstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'