Stranačke aktivnosti     | 09.09.2019. 12:34 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 09. rujan 2019. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Otrgnuti od zaborava ono što se dogodilo u Grabovici – obilježena 26. obljetnica stradanja Hrvata

Danas je obilježena 26. obljetnica stradanja Hrvata civila u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice, koje su pripadnici Armije BiH mučki pogubili u noći s 8. na 9. rujan 1993. godine.

Program obilježavanja obljetnice započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata u Grabovici. Ispred HDZ-a BiH i HNS-a vijenac i svijeće su položili dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a sa izaslanstvom dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina.

Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika "Grabovica 93" Josip Drežnjak u svom je govoru istaknuo zahvalu svima koji su došli na obljetnicu kako bi zajedno od zaborava otrgnuli ono što se dogodilo u Grabovici.

„Na 26. obljetnicu sastali smo se na ovom mjestu kako bi se sjetili mučki ubijenih Hrvata, žena, djece, staraca, nedužnih žrtava Grabovice. U ovom malom mjestu poginula 33 civila Hrvata. Najmlađa žrtva mučenica imala je samo četiri godine. 17. žrtava masakra vodi se još kao nestali“, naglasio je Drežnjak.

„Često nam se čini da nas ova obljetnica drži na životu. Sjećanje na naše najmilije koji su brutalno pobijeni i kao da to nije bilo dovoljno, onda su u svrhu prikrivanja i zaborava njihovih ostataka skriveni. Uklonjeni. Gdje da upalimo svijeću, gdje da se pomolimo?“, rekao je Josip Drežnjak predsjednik Udruge. Naglasio je i kako još uvijek pravosuđe šuti u ovom slučaju te da osim dva pojedinačna predmeta, nema novih pravosudnih pomaka.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se zaputili prema mjesnom groblju moleći put križa, a onda je služena sveta misa za sve poginule u Grabovici.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo