Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Saopćenje

Kako smo ranije obavijestili javnost, Povjereništvo Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla, zatražilo je od Kluba poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona da, preko poslanice SDPBiH iz hrvatskog naroda, zakaže sjednicu Kluba Hrvata u Skupštini TK na kojoj će se zatražiti pokretanje mehanizma vitalnog nacionalnog interesa zbog neimenovanja ministara iz reda hrvatskog naroda u Vladi Tuzlanskog kantona.

Danas, 9.9.019.godine, održana je sjednica Kluba Hrvata koji čine Vedrana Petrović iz SDPBiH i Boris Krešić iz DF, na kojoj je jednoglasno donesena odluka da se pokrene mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa po ovom značajnom pitanju.

Prema dosadašnjem iskustvu, a na osnovu Ustava Tuzlanskog kantona, pokretanje vitalnog nacionalnog interesa znači da Vlada TK ne može dalje funkcionisati, dok se Ustavni sud ne očituje po ovom pitanju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.