Bosna i Hercegovina     | 09.09.2019. 14:56 |

Osmanović-Rousson: Značaj uvođenja evropskih vrijednosti u obrazovanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaume Roussonom o saradnji u oblastima u kojima nadležnosti ima Ministarstvo civilnih poslova.

Posebno je razgovarano o obrazovanju i zajednički ocijenjeno da je jedan od prioriteta uvođenje evropskih vrijednosti u obrazovne sisteme. Ambasador Rousson istakao je da Francuska želi, kroz predsjedavanje Vijećem Evrope koje je počelo u maju ove godine, dati doprinos u tom smislu.

Ministar Osmanović rekao je da je za zapadni Balkan značajno prihvaćanje evropskih vrijednosti, imajući u vidu da teški događaji iz prošlosti još opterećuju odnose među narodima.

- Ministar Osmanović i ambasador Rousson razgovarali su i o potrebi što skorijeg formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost zbog trenutne situacije i naglasili očekivanje da će se što prije iznaći rješenje da bi se nastavilo provođenje neophodnih reformi na evropskom putu BiH - navode iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Bošnjak: Olimpijska godina prilika za pokretanje novih projekta u sportu

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta