Sport     | 09.09.2019. 15:17 |

Prosinečki: Ja sam svoju odluku donio

FENA Hasan Selhanović

 SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Dio nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, tačnije nekoliko igrača i selektor Robert Prosinečki, nakon jučerašnjag poraza od Armenije vratili su se danas u Sarajevo.

Selektor Prosinečki, koji je nakon susreta podnio ostavku, u obraćanju medijima na Sarajevskom aerodromu nije ostavio mogućnost da će promijeniti svoju odluku, kako su naveli pojedini portali. 

- Ja sam svoju odluku donio. Ostale su još formalisti, sutra u tri sata je sastanak Izvršnog odbora NSBiH. Kad sam dolazio imao sam neka viđenja, ambiciju, mislio da ćemo s ovom reprezentacijom otići na EP, to nismo ostvarili, to je jedan od razloga - kazao je Prosinečki. 

Navodi da u timu nije bila idealna situacija u dvije utakmice, pogotovu u utakmici u Armeniji. 

- Imali smo dosta problema u odbrani, postigli smo dva gola i imali još neke šanse, ali mislim da smo dali još tri gola da bismo primili četiri. Nismo bili kompaktni, Armenci su više željeli pobjedu, "bacali su se na glavu" i mislim da su zasluženio pobijedili - kazao je Prosinečki.

 Hrvatski stručnjak nije naveo nijedan konkretan problem u ekipi.

- Momci su radili, nije bilo nakakvih problema. Sigurno da ima i mojih grešaka i svih nas koji smo radili. Još uvijek ne mogu vjerovati da je Armenije pobijedila BiH. Nije bilo dovoljno želje, dovoljno ambicije. Svi razultati su nam išli na ruku tako da bismo s jučerašnjom pobjedom imali velike šanse. Igračima želim svu sreću i vjerujem da još uvijek ova reprezentacija može da kroz baraž prođe na EP i sigurno da bih bio jako sretan - kazao je Prosinečki.  

Smatra da je s ovim igračakim kadrom bilo nemoguće da ekipa BiH ne ode na jedno ovakvo takmičenje.

- Ranije sam rekao ako se to ne ostvari da je to sigurno neuspjeh. Selektor koji će doći imat će duže vrijeme da za ova dva mjeseca pripremi ekipu za nastavak kvalfikacija, na jedan drugačiji način, a uostalom do marta je jako dugo - kazao je Prosinečki.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo