Ekonomija     | 09.09.2019. 16:38 |

Delegacija privrednika iz Saudijske Arabije dolazi na Sarajevo Halal Fair

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Delegacija od 20 privrednika iz Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH, najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svijetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

THIQAH i Bosna Bank International odranije imaju potpisan sporazum o saradnji koji uključuje ko-organizaciju događaja Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair.

Privrednici iz Saudijske Arabije zainteresirani su za uspostavljanje saradnje u oblasti halal-turizma i halal-hrane, a posredstvom BBI VIP Business Cluba koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) tokom sajma bit će organizirani poslovni B2B sastanci s ciljem povezivanja bosanskohercegovačkih, regionalnih i arapskih privrednika, najavljeno je iz BBI banke.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj komori Federacije BiH.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Zelenski u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji

Saudijska Arabija uslovila normalizaciju s Izraelom izraelskim priznanjem palestinske države

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom