Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 10:06 |

Delegacija Općine Ilidža u posjeti opštinama Gusinje, Rožaje i Petnica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) – Delegacija Općine Ilidža, predvođena načelnikom Senaidom Memićem boravila je u službenoj posjeti opštinama Gusinje, Rožaje i Petnica u Crnoj Gori.

Tom prilikom su sa tim opštinama potpisani sporazumi o zajedničkoj saradnji koji će dodatno poboljšati tradicionalno prijateljske veze između naroda  ove tri opštine i Općine Ilidža.

Cilj posjete prijateljskim opštinama Crne Gore je stvaranje uvjeta i razmjena iskustva dobre prakse cjelokupnog aparata javne uprave, rasta malih i opstanka velikih preduzeća te njihovu saradnju, unapređenje i kvalitetnu promociju turizma i kulturne baštine, kao i stvaranje  uvjeta za veće investicije.

U okviru mogućnosti lokalnih zajednica, radit će se na jačanju svih grana privrede sa posebnom akcentom na turizam, a saradnja će se odnositi i na produbljivanje veza iz oblasti sporta i kulture.

Načelnik Memić je podsjetio da je delegacija Općine Ilidža prije dvije godine posjetila četiri općine u Srbiji, a ove godine tri u Crnoj Gori a cilj je da se uspostavi još bolja saradnja u sa općinama u FBiH i Republici Srpskoj kako bi primjere dobre prakse primijenila i u svom radu, saopćeno je iz Općine Ilidža.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu