Regija     | 10.09.2019. 10:17 |

Osam kajakaša spašeno iz nevremena na moru kod Šipana

FENA Agencije

 

DUBROVNIK, 10. rujna (FENA) - Osam kajakaša u Dubrovačkom arhipelagu, sedam Norvežana i jedan Hrvat, spašeno je iz jakog nevremena u ponedjeljak u akciji u kojoj su sudjelovali službenici dubrovačke lučke kapetanije i pomorske policije u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Poziv pogibelji u Dubrovačkoj kapetaniji primljen je 9. rujna u 12,10 sati posredstvom službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji djelatnici su netom prije zaprimili poziv osam kajakaša koji su se našli u jakom nevremenu s vanjske strane otoka Šipana.

Nedugo potom, službenici pomorske policije uočili su kajakaše na pola puta između Rta Prtuše i prolaza Harpoti te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici lučke kapetanije spasili troje kajakaša, nakon čega su ih prevezli u Luku Šipansku gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Većina brodolomaca su Norvežani, a jedan je hrvatski državljanin koji je vodio skupinu kajakaša.

Među spašenim brodolomcima samo jedna osoba, Norvežanin, trebao je medicinsku pomoć, s obzirom na manje ozljede po tijelu, piše Hina.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dubrovačka policija nastavlja potragu za kajakašima

Kod Dubrovnika spašen još jedan kajakaš, traga se za dvojicom

Održan tečaj ljetnih tehnika spašavanja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana