Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 13:52 |

Ajnadžić inicirao ubrzavanje aktivnosti na izgradnji Prve transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić je inicirao održavanje sastanaka svake sedmice na kojima će učesnici razmatrati dinamiku i aktivnosti u vezi s  realizacijom tih projekata.

Sastanci se održavaju svakog utorka, a na njima pored načelnika Ajnadžića i općinske administracije prisustvuju i predstavnici resornih kantonalnih ministarstava, Zavoda za izgradnju KS, te direkcija za ceste FBiH i Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika.

Na sastanku koji je održan danas načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar stavlja na raspolaganje sve svoje kapacitete u želji da se ovi projekti intenziviraju, te da na zadovoljstvo, prije svega stanovnika glavnog grada, budu završeni u što skorijem periodu.

- Prva transverzala je esencijalni interes ove lokalne zajednice. Želimo da riješimo sva sporna pitanja kako bi se dinamizirali radovi i sve ostale aktivnosti na realizaciji i Prve, ali i Nulte transverzale. Ovakve sastanke ćemo održavati svakog utorka, a oni su dobra osnova da se ubrza rješavanje svih spornih pitanja, ali i otklone određene nejasnoće koje se budu javljale - naglasio je Ajnadžić.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić, koji je prisustvovao sastanku, pohvalio je inicijativu načelnika Ajnadžića, ali i dodao da je ugodno iznenađen željom ove lokalne zajednice da se realizuju ovi, kako ih je nazvao, decenijski projekti.

Pored sastanaka, Ajnadžić je formirao i tim za realizaciju i praćenje rješavanja imovinsko-pravnih poslova i drugih poslova u vezi s realizacijom projekta izgradnje Prve i Nulte travnsverzale, te izgradnje kružnog toka na Šipu, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom