Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 15:44 |

Delegacija Vlade TK na obilježavanju Dana općine Banovići

FENA Saopćenje

TUZLA/BANOVIĆI, 10. septembra (FENA) - Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovala je svečanom programu obilježavanja dana općine Banovići, a u odsustvu premijera Denijal Tulumovića, delegaciju je predvodio ministar finansija Suad Mustajbašić.

Na svečanoj akademiji, koja je upriličena nakon polaganja cvijeća, ministar Mustajbašić je građanima i zvanicama čestitao općinski rođendan.

- Prije 24 godine branioci Bosne i Hercegovine oslobodili su zadnji pedalj banovićke teritorije i time osigurali slobodu za sve Banovićane i Banovićanke. Onima koji su nam tu slobodu osigurali, borcima Armije RBiH dugujemo vječnu zahvalnost. Šehidima i poginulim braniteljima koji su u temelje slobode ugradili ono najvrednije, svoje živote, danas odajemo dužno poštovanje - rekao je ministar Mustajbašić.

Ukazao je na napredak kojeg je općina Banovići postigla, a u tome je ulogu imala i Vlada Tuzlanskog kantona.

- Osim putne infrastrukture, kantonalna vlada je pažnju posvetila objektima iz oblasti obrazovanja, ekološkim projektima, projektima upravljanja vodama i vodoprivrednim objektima, ali i oblasti sigurnosti. Slična podrška bit će i nastavljena, sve s ciljem jednakog razvoja svih dijelova Tuzlanskog kantona - naglasio je ministar Mustajbašić.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i savjetnik premijera Tuzlanskog kantona Abdulah Zukić.

- Ove godine 10. septembra navršavaju se 24 godine od kad je oslobođenjem mjesnih zajednica Seona i Aljkovići oslobođeno područje cijele općine, a stanovnicima tih mjesnih zajednica omogućeno da se vrate na svoja ognjišta. S tim u vezi delegacije su položile cvijeće i odale počast poginulim braniteljima - saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu