Ekonomija     | 10.09.2019. 16:59 |

Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić danas je tokom posjete Jahorini održala sastanak sa upravom Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom. 
 
Golić se posebno oduševila planinskim bobom, trenutno najvećom turističkom atrakcijom ovog dijele Evrope, a činjenica da je ostvaren promet od više od 190.000 KM i da je OC Jahorina prestigla broj od 27.500 ljetnih vožnji dovoljno govori o kakvoj atrakciji je riječ.

Izjavila je da turisti iz regiona dolaze u velikom broju na Jahorinu, što govori da ta planina živi 365 dana a samim tim je dobila i novo lice.

- Bitna stavka za planove za budućnost je zakon o OC Jahorina koji je prijeko potreban, a koji će riješiti sve probleme sa kojim se Centar suočava, od bespravne gradnje do neriješene komunalne infrastrukture - navela je Golić.

Ljevnaić je rekao da su na Jahorini trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti, te da će pomoću više od 30 miliona KM biti iskazan puni potencijal te planine.

Iako ljetna sezona na Jahorini još traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu. Partner OC Jahorina Ski Fun već je počeo sa prodajom sedmodnevnih aranžmana na Jahorini, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom