Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 20:34 |

Skupština BPK usvojila Zakon o unapređenju lokalnog poslovanja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 10.septembra (FENA) – Zastupnici Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas su usvojili Zakon o unapređenju lokalnog poslovanja BPK Goražde.

Kako je istaknuto na sjednici, svrha donošenja tog zakona je da se na sveobuhvatan način riješe najvažnija pitanja s ciljem stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i unapređenja poslovanja privrednih subjekata, prvenstveno kroz definisanje oblika i načina dodjele potpore i podsticaja privrednim društvima, izvora finansiranja, te drugih elemenata koji će omogućiti ravnomjeran razvoj, brži ekonomski rast, kao i povećavanje investicija i zapošljavanja na prostoru tog kantona.

Po skraćenom postupku usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih u BPK Goražde, a poslanici su usvojili i Nacrt zakona o policijskim službenicima BPK Goražde koji je upućen u javnu raspravu.

Na prijedlog Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde, usvojena je Odluka o utvrđivanju javnog interesa za deponiju zemljišnog materijala sa predusjeka izlaznog portala tunela „Hranjen“.

Kantonalni parlament podržao je i  Odluku o dodjeli javnih priznanja BPK Goražde koja će biti dodijeljena povodom 18. septembra Dana oslobođenja – Dana BPK i Grada Goražda.

Počasnim građaninom BPK Goražde bit će  proglašena  Irene Cormezane Lizarribar iz Španije, koja je zaslužna za unapređenje međunarodne saradnje i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti i humanosti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!