Servisne informacije     | 11.09.2019. 08:36 |

U BiH umjereno do pretežno oblačno, na jugu sunčanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA)  - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je na jugu i istoku zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 8 stepeni, Bjelašnica 9, Livno 10, Drvar 11, Bugojno, Jajce, Prijedor i Sanski Most 12, Banja Luka, Ivan-sedlo, Tuzla i Zenica 13, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Zvornik 14, Bihać, Grude i Široki Brijeg 15, Trebinje 19, Neum 20 i Mostar 21 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajni pljusak. Tokom dana, na jugu postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, mjestimično može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 24 stpepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo