Ekonomija     | 11.09.2019. 13:17 |

Na sajmu 'EKOBIS 2019' 270 izlagača

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 11. septembra (FENA) - Ovogodišnji  17. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2019" bit će održan od 12. do 15. septembra na sajmištu "Luke" u Bihaću, a svojim sadržajem i pratećim događajima bit će posvećen cirkularnoj ekonomiji. Prijavljeno je 270 izlagača iz Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

- Sve je definirano i spremno, tako da se nadamo da će ovo biti jedan od najbolje organiziranih sajmova dosada. Regija - partner je turski Kocaeli, odakle se očekuje dolazak više od 30 izlagača. Ovogodišnja novina je grad - partner Sajma, a prvi je hrvatski Bjelovar. Napravili smo određene organizacijske izmjene, donekle modernizirali izložbeni prostor, a značajno smo unaprijedili i program pratećih sadržaja - potvrdio je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Generalni pokrovitelj Sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona (USK), a partneri Grad Bihać, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

- Ne moramo ni govoriti o važnosti EKOBIS -a za grad Bihać. Osim dolaska velikog broja posjetilaca i gostiju iz drugih zemalja, za nas je posebno značajan dolazak poslovnih ljudi s uspješnim projektima, jer ih posmatramo i kao potencijalne ulagače. Sajam je izvanredna turističko - privredna promocija našeg grada i učinili smo sve da i ovaj put bude tako - riječi su Nijaza Lipovače iz Gradske uprave Bihać.

Tema ovogodišnje Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji bit će cirkularna ekonomija, s posebnim akcentom na poveznicu zaštite okoliša i ekonomske dobiti. Svečana ceremonija otvaranja međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2019" je sutra u 11.00 sati, u centralnoj hali sajmišta "Luke".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Privredna komora USK predstavila projekt finansijske podrške inovativnim poslovnim idejama

Privredna komora USK educira mlade kako se što bolje pripremiti za traženje posla

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom