Regija | Autor: Mladenka Krilic

Scott: Amerika ubraja i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma

BEOGRAD, 11. rujna (FENA) - Američki veleposlanik u Srbiji Kyle Scott rekao je u srijedu da je borba protiv terorizma nešto čemu stalno moraju da budu posvećeni kao i da Amerika smatra Srbiju partnerom u toj borbi.

Kyle je ovo izjavio na 18. godišnjicu napada na kule bliznakinje u New York, na Washington i Pensilvaniju kada je poginulo preko 3.000 ljudi.

-Borba protiv terorizma je nešto čemu moramo da budemo posvećeni stalno i vrlo smo ponosni što tu možemo da ubrojimo i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma - rekao je veleposlanik SAD-a na međunarodnoj konferenciji "Srpsko-američki odnosi", u Beogradu.

On je rekao da su svi znali da su napadi na SAD 11. rujna 2001. godine promijenili svijet trajno, kao i percepciju borbe protiv terorizma.

-Svi smo znali makar podsvjesno da se svijet promjenio taj dan i da borba protiv terorizma nije nešto egzotično na Srednjem istoku ili južnoj Aziji, već je to na našem pragu isto - rekao je Scott.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.