Regija     | 11.09.2019. 13:21 |

Scott: Amerika ubraja i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 11. rujna (FENA) - Američki veleposlanik u Srbiji Kyle Scott rekao je u srijedu da je borba protiv terorizma nešto čemu stalno moraju da budu posvećeni kao i da Amerika smatra Srbiju partnerom u toj borbi.

Kyle je ovo izjavio na 18. godišnjicu napada na kule bliznakinje u New York, na Washington i Pensilvaniju kada je poginulo preko 3.000 ljudi.

-Borba protiv terorizma je nešto čemu moramo da budemo posvećeni stalno i vrlo smo ponosni što tu možemo da ubrojimo i Srbiju kao partnera u borbi protiv terorizma - rekao je veleposlanik SAD-a na međunarodnoj konferenciji "Srpsko-američki odnosi", u Beogradu.

On je rekao da su svi znali da su napadi na SAD 11. rujna 2001. godine promijenili svijet trajno, kao i percepciju borbe protiv terorizma.

-Svi smo znali makar podsvjesno da se svijet promjenio taj dan i da borba protiv terorizma nije nešto egzotično na Srednjem istoku ili južnoj Aziji, već je to na našem pragu isto - rekao je Scott.

Ocijenio je također kako su prijateljske veze između SAD i Srbije i dalje jake, usprkos radikalnim promjenama do kojih je dolazilo kroz povijest.

 
Istaknuo je također da SAD percipiraju regiju Zapadnog Balkana kao regiju koja može da teži prosperitetu.

Konferenciju "Srpsko-američki odnosi" organizirali su Institut za nacionalnu i međunarodnu sigurnost iz Beograda i Zastupnička grupa prijateljstva sa SAD-om u Narodnoj skupštini Srbije.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom