Servisne informacije     | 11.09.2019. 13:56 |

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30, od 02.00 do 03.30 i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Od 11.00 do 11.45 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Karanovac-Crna Rijeka u kanjonu “Tijesno”, zbog održavanja “Drill and Chill Festivala”. Te obustave svakodnevno su na snazi do 15.09., a alternativni pravac je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Na svim dionicama se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo