Bosna i Hercegovina     | 11.09.2019. 16:03 |

Hadžibajrić posjetio Zavod Mjedenica, nastavak besplatnih logopedskih tretmana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo omogućit će svim učenicima koji imaju govorno-jezičke poremećaje besplatne logopetske tretmane kroz projekt koji realizuje stručno osoblje Zavoda Mjedenica.

Projekat podrške učenicima sa govorno-jezičkim poremećajima Općina finansira već šest godina i zahvaljujući njemu probleme u govoru riješilo je skoro 500 učenika osnovnih škola iz Starog Grada.

Ugovor o izdvajanju sredstava za finansiranje tog projekta potpisali su danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktorica Zavoda Mjedenica Mirsada Čakal.

Hadžibajrić je rekao da su u Općini svjesni značaja tog programa i zato ga finansiraju već šest godina, kao i da ga raduje kada čuje koliko je djece prošlo kroz program i riješilo svoje probleme. 

Kroz projekt podrške učenicima sa govorno-jezičkim poremećajima, Općina Stari Grad i Zavod Mjedenica olakšavaju roditeljima i pružaju im mogućnost da izbjegnu duga čekanja na redovne preglede i vježbe ili plaćanje privatnih tretmana. Logopedi Zavoda Mjedenica sa djecom rade u svojim prostorijama, a nerijetko i u školama, ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da dovode djecu na vježbe.

Direktorica Zavoda Mirsada Čakal izrazila je zahvalnost općinskom načelniku Hadžibajriću za ovu podršku, uime Zavoda, ali i brojnih zadovoljnih roditelja.

Pojasnila je da se na početku svake školske godine Zavod Mjedenica obrati osnovnim školama u Starom Gradu i zatraži informaciju o djeci sa govorno-jezičkim poteškoćama, nakon čega kontaktiraju roditelje i pitaju da li su zainteresovani da se njihova djeca uključe u program, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!