Regija     | 11.09.2019. 15:25 |

Vučić komentirao Milanovićevu izjavu: Hrvatski političari mogu u Srbiji šetati

FENA Agencije

BEOGRAD, 11. rujna (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne planira put u Hrvatsku, niti ide na hrvatsko more, ali političari iz te zemlje mogu u Srbiji šetati "koliko hoće", rekao je u srijedu komentirajući izjavu SDP-ova predsjedničkog kandidata u Republici Hrvatskoj Zorana Milanovića da bi, ako pobijedi na izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum. 

Vučić je u srijedu na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim kolegom Milošem Zemanom rekao da se on vrlo rijetko šeta, da nije atletičar, niti naročito pokretan, piše Hina.

-Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram ići. Uvijek sam želio bolju suradnju želim je i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće - rekao je Vučić.

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe, niti će za to moliti, niti se bilo kome ispričavati.

-Neću se nekom ispričavati zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi ispričavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dragovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekog od inozemnih predstavnika je prošlo - naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne netko sa strane, rekao je.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta