Sport     | 11.09.2019. 16:24 |

Sarajevo za mjesec dana domaćin ITF Evropskog prvenstva u taekwondou

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - Glavni grad Bosne i Hecegovine za mjesec dana bit će domaćin 34. seniorskog i 25. juniorskog ITF Evropskog prvenstva u tradicionalnom, neolimpijskom taekwondou. 

Jedno od najvećih takmičenja posljednjih godina u našoj zemlji, koje organizuje Taekwodo savez Bosne i Hercegovine, okupit će između 700 i 750 takmičara i takmičarki iz 37 zemalja. 

Predsjednik Organizacionog odbora Nijaz Džaka na pres-konferenciji je kazao da je Evropska taekwondo federacija ukazala veliku čast odlukom da organizaciju povjeri TKD savezu BiH. 

- Prvenstvo predstavlja nesvakidašnji događaj za Sarajevo i BiH, ako imamo u vidu činjenicu da Evropska taekwodno federacija postoji već 40 godina i da nam je organizacija jednog ovakvog događaja povjerena baš u ovoj godini. To je plod  sistemskog sata u TDK savezu BiH. Ispred OO učinićemo sve da prvenstvo  protekne u najboljem mogućem redu, u skladu s visoko postavljenim standardima modernog evropskog sporta. Također, taekwondo sport u BiH bilježi skoro 40 godina postojanja, to je još jedan od razloga za našu veliku radost. Pored više od 700 sportista, koji će nastupiti u tri discipline, očekujemo i 1000 gostiju, koji će ukupno ostvariti više od 6000 noćenja što će biti benefit za Kanton Sarajevo i BiH. Do sada smo realizovali 90 posto planiranih aktivnosti - kazao je Džaka. 

Prvenstvo će biti održano od 10. do 13. oktobra u KSC Skenderija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Okerić ugostio uspješne bh. teakwondo reprezentativce

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo