Stranačke aktivnosti     | 11.09.2019. 16:38 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Stanje u rudnicima u FBiH je alarmantno. Kriza sa rudarima iz rudnika Breza i Zenica samo je vrh ledenog brijega. Nažalost, ovo je posljedica katastrofalnog upravljanja rudnicima, te su nezavisni revizori dali negativna mišljenja na finansijske izvještaje rudnika, kao i negativno mišljenje na konsolidovani izvještaj Elektroprivrede BiH, potvrdili su danas iz Vlade FBiH na sjednici Parlamenta Federacije BiH u raspravi o stanju u rudnicima.

Federalni premijer Fadil Novalić je danas u Parlamentu FBiH rekao da se "neke stvari nisu dobro uradile i to je pitanje za istoriju..."

"Ono što je urađeno loše u rudnicima, Aluminiju i ostalim javnim preduzećima koja je vladajuća struktura odvela u propast ne treba biti posao za istoriju, nego za nadležna tužilaštva.

Svima je jasno da rudnicima treba restrukturiranje ali imati na umu da djeluju u sklopu Elektroprivrede BiH. Treba uporediti plate ljudi koji su uhljebljeni u Elektroprivredi i plate rudara. Moramo biti solidarni, ali i napraviti strateške planove za sve rudnike u Federaciji BiH. Ruke rudara su izgradile industriju moderne BiH - to su časni radnici koji pod najtežim uslovima rade za minimalne plate. Moramo s njima biti solidarni i maksimalno socijalno osjetljivi", izjavio je Amer Obradović, poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta