Bosna i Hercegovina     | 11.09.2019. 16:58 |

Njemačka donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednu 75.000 eura

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - U Glavnom uredu Granične policije BiH u srijedu je upriličena primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Rukovodstvo GPBiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem primilo je ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber, kojoj je ovo ujedno i prvi posjet policijskoj agenciji na državnom nivou.

Direktor Galić i Uebber potpisali su sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike ukupne vrijednosti 75.000 eura.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške SR Njemačke koja je GPBiH do sada donirala opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Inače, u 2018. godini  i u prvih devet mjeseci 2019. godine realizirane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade SR Njemačke u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH.                                                     

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom