Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 10:11 |

U Zenici sutra konferencija o upravljanju animalnim otpadom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. septembra (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane sutra će u Zenici organizirati konferenciju "Upravljanje animalnim otpadom na području Zeničkodobojskog kantona".

Učesnicima će biti predstavljena "Studija izvodljivosti zbrinjavanja otpada životinjskog porijekla na području ZDK s planom aktivnosti" i "Program uklanjanja postojećih odlagališta, jama i grobalja za otpade životinjskog porijekla sa procjenom sredstava".

Ovo su prvi strateško-akcioni dokumenti izrađeni na osnovu stvarnih pokazatelja i podataka prikupljenih kroz obilaske općina/gradova i subjekata, u kojima je prikazano stvarno stanje o količinama, subjektima, divljim deponijama, trenutnim načinima odlaganja i primjerima dobre prakse, te su dati prijedlozi za rješavanje ovog problema.

Organizatori ističu da je značajno da se razmijene informacije, iskustva i mišljenja, kao i dogovore potencijalne zajedničke aktivnosti i projekti za rješavanje problema neadekvatnog zbrinjavanja animalnog otpada u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana