Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 10:34 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović se sastao s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke, Miroslavom Lajčakom.

Prilikom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj ali i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Dr. Čović govoreći o važnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama naglasio je kako se mora poštovati izborni rezultat. Zajednički je istaknuto kako se rješenje mora  pronaći kroz zajednički dijalog i konsenzus partnera u BiH, odnosno SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u BiH.

Predsjednik Čović je naglasio kako su predstavnici hrvatskog naroda isključivo opredijeljeni za Europsku uniju i NATO savez, kao i na suradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim stvarima za Bosnu i Hercegovinu.

Prilikom susreta izražena su očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u Europsku uniju i NATO savez, kao i skorom formiranju vlasti kako bi profunkcionirale institucije Bosne i Hercegovine, oba doma Parlamenta BiH, sva povjerenstva i Parlamentarni odbori, ali i kako bi se uspostavilo Vijeće ministara BiH.

Također, dr. Čović se zahvalio ministru Lajčaku na razumijevanju i potpori koju je Republika Slovačka tijekom šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Europske unije pružila Bosni i Hercegovini.

Ured za informiranje HNS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom