Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 11:01 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka BiH u cijelosti podupire izjavu, Novoimenovanog specijalnog američkog predstavnika za Zapadni Balkan, Matthew Palmera da je najveći diplomatski uspjeh devedesetih u regiji bio Daytonski mirovni sporazum koji je zaustavio rat u BiH.

Izjave gospodina Dodika da se Daytonski mirovni sporazum ne može mijenjati bez suglasnosti entiteta su krajnje neozbiljne s ciljem zadržavanja statusa qou, kada znamo da entiteti nisu stvorili mirovni sporazum iz kojeg su sami nastali. Upravo kako je i gospodin Palmer rekao, evolucijom treba doći do rješenja koja će BiH dovesti u NATO i EU a ne revolucijom do novih sukoba s ciljem odcjepljenja i pripajanja drugim državama. Europska BiH je rješenje i odgovor svima onima koji sanjaju o podjelama u želji stvaranja režima u kojem će imati apsolutnu vlast kako bi se zaštitili od neminovnog progona pokretanjem antikorupcijskih i drugih zakona, kada za to dođe vrijeme.

Daytonski mirovni sporazum predstavlja temelj i okvir za uspostavljanje povjerenja između nas koji živimo na ovim prostorima. Nakon dvadeset i pet godina trebali bismo biti mudriji i pametniji da prihvatimo rješenja koja garantiraju da na ovim prostorima u budućnosti neće biti novih sukoba i ratova te da osiguramo ekonomski rast i razvoj kako bismo zaustavili iseljavanje iz BiH, u kojoj, vjerujemo da ima novih snaga koje, za razliku od ovih dosadašnjih koje niti nakon toliko godina nisu evoluirale, mogu povesti zemlju u bolju budućnost.

Ovim putem pozivamo Vijeće za provedbu mira (PIC) da osigura dodatne ovlasti Visokom predstavniku kako bi se u BiH, prema iskazanoj volji građana i usvojenim zakonima, osigurali svi preduvjeti za ulazak države u NATO savez i EU, nakon čega, u Europskoj BiH, možemo razgovarati o ukidanju OHR-a.

 Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu