Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 11:12 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Tarik Jažić: Vratimo muziku u muzički paviljon

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo je Klub vijećnika Naše stranke podnio inicijativu Tarika Jažića u kojoj se traži da se muzičkom paviljonu u parku Atmejdan vrati njegova prvobitna namjena. Cilj je da se u saradnji sa Srednjom muzičkom školom i Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu na gornjem spratu paviljona organizuju koncerti i nastupi učenika i studenata pomenutih institucija.

„U gradu poput Sarajeva i jednoj od turistički najrazvijenijih općina u BiH kulturnih sadržaja nikad ne može biti viška. Kad je u pitanju klasična muzika, ali i druge vrste muzike koje se izučavaju na Akademiji i u Srednjoj muzičkoj, može se reći da smo deficitarni sa takvim sadržajima. Također nedostaje i promocije akademski školovanih muzičara i onih koji imaju ambiciju da to postanu. Ovim potezom bi se pokazala snažna volja da se to promijeni“, rekao je Jažić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'