Bosna i Hercegovina     | 12.09.2019. 15:35 |

Sindikat državnih službenika razmatrao kolektivni ugovor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. septembra (FENA) - Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji među reprezentativnim sindikatima na nivou institucija Bosne i Hercegovine, jučer je održan  sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Glavna tema sastanka je bila „kolektivni ugovor“, odnosno ne postojanje kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.

Predstavnici sva tri reprezentativna sindikata usaglasili su zajedničke aktivnosti u narednom periodu, a koje se tiču poboljšanja statusa svih kategorija zaposlenih u institucijama BiH.

Prioritet će biti kolektivni ugovor, učešće predstavnika sindikata u Komisiji za izradu Metodologije plata i naknada, zahtjev pa povećanje osnovice i regresa za 2020. godinu kao i rješavanje drugih statusnih pitanja za zaposlene u institucijama BiH – saopćeno je iz  Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'