Stranačke aktivnosti     | 12.09.2019. 16:27 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Zamjenik direktora Političkog foruma i član Savjeta za pravna pitanja PDP-a Aleksandar Savović rekao je danas na konferenciji za medije za su najavljivane izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske u pogledu ukidanja imuniteta srpskim predstavnicima u institucijama na nivou BiH kršenje međunarodnih konvencija, domaćih propisa, ali naročito Ustava Republike Srpske:

„Govori se o ukidanju imuniteta samo srpskim predstavnicima i to od strane Srba. Postavlja se pitanje šta će nam onda izbori? Zašto da biramo ljude koji neće imati pravo na sopstveno mišljenje, nego moraju čekati nalog šta će uraditi? Ovo predstavlja želju da se potpuno promijeni državno uređenje, jer ti prijedlozi nemaju veze sa demokratijom“, rekao je Savović.

Na pitanje da li smatra ovakve najave realnim ili upotrebljivim u dnevnopolitičke svrhe, Savović je rekao da najave koje izgovori član Predsjedništva BiH, ministri ili poslanici treba smatrati ozbiljnim ili u suprotnom, ukoliko se radi o politikanstvu, to govori o njihovoj ozbiljnosti.


Savović se osvrnuo i na prijedlog koji stiže iz SNSD-a, a tiče se podnošenja ostavki srpskih ministara u Savjetu ministara.

„Ukoliko bi napustili Savjet ministara, odgovornost srpskih ministara preuzimaju zamjenici iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda. S druge strane, zašto bi tek tada SDA uopšte htjela dogovor sa SNSD-om, kad bi im tako Savjet ministara bio potpuno prepušten kontroli?“

On je istakao da za SNSD postoji samo stranački legitimitet, odnosno da su za njih legitimni predstavnici samo oni koji pripadaju toj stranci.

„I to govore baš oni koji su sa samo dva poslanika prvi put došli na vlast. Govori SNSD koji je pozivao PDP i SDS da zajedno uđu u vlast u Savjetu ministara. Zašto, ako tvrde da naši ministri nisu dobro radili svoj posao? Biće da je istina potpuno drugačija“, rekao je Savović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo