Bosna i Hercegovina     | 13.09.2019. 07:11 |

U Zenici konferencija o upravljanju animalnim otpadom

FENA Saopćenje

ZENICA, 13. septembra (FENA) - Konferencija "Upravljanje animalnim otpadom na području Zeničko-dobojskog kantona" bit će održana danas u Zenici u organizaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. 

Učesnicima će biti predstavljena "Studija izvodljivosti zbrinjavanja otpada životinjskog porijekla na području ZDK s planom aktivnosti" i "Program uklanjanja postojećih odlagališta, jama i grobalja za otpade životinjskog porijekla sa procjenom sredstava".

To su prvi strateško-akcioni dokumenti izrađeni na osnovu stvarnih pokazatelja i podataka prikupljenih kroz obilaske općina/gradova i subjekata, u kojima je prikazano stvarno stanje o količinama, subjektima, divljim deponijama, trenutnim načinima odlaganja i primjerima dobre prakse, te su dati prijedlozi za rješavanje ovog problema.

Organizatori ističu da je značajno da se razmijene informacije, iskustva i mišljenja, kao i dogovore potencijalne zajedničke aktivnosti i projekti za rješavanje problema neadekvatnog zbrinjavanja animalnog otpada u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Institut za zdravlje i sigurnost hrane.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo