Bosna i Hercegovina     | 13.09.2019. 12:53 |

Prekršajne prijave protiv onih koji se ne pridržavaju Zakona o fiskalizaciji

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. rujna (FENA) - Ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić najavio je da će se od sljedećeg tjedna krenuti s izdavanjem prekršajnih prijava protiv onih koji se ne pridržavaju Zakona o fiskalnim sustavima.

Lučić je to kazao na konferenciji za novinare na kojoj su predstavnici medija informirani o provedbi fiskalizacije na području Distrikta.

Do sada je u Distriktu fiskalizirano preko 2.700 poreznih obveznika, odnosno 94 posto od ukupnog broja, a preostalo je još oko 200 poreznih obveznika koji trebaju ući u sustav fiskalizacije.

- Konstatirali smo da oko 150 poreznih obveznika, onih koji su ušli u sustav, ne prijavljuju dnevni promet. Mi ćemo prema takvima poduzeti zakonom predviđene obveze i podnijeti prekršajne prijave, ali prije svega podnijet ćemo prekršajne mjere prema onima koji se nisu prijavili u sustav, a takvih je do 200 - poručio je Lučić.

Dodao je kako će vrlo brzo biti ispravljena pogreška u sustavu koja je onemogućavala izdavanje fiskalnih računa na ćirilici.

Ravnatelj Porezne uprave Brčko distrikta BiH Miodrag Trifković kazao je kako će inspektori Porezne uprava sljedećeg tjedna izaći na teren.

- Danas ćemo načiniti plan aktivnosti i inspekcije će krenuti na teren i izdat će prekršajne mjere prvo onima koji nisu izvršili nabavu fiskalnog uređaja, a nakon toga svima onima koji neredovito izdaju fiskalne račune svojim kupcima te onima koji ne šalju dnevna izvješća Poreznoj upravi putem servera - upozorio je Trifković.

Voditelj Financijske inspekcije Porezne uprave Davor Ninić podsjetio je porezne obveznike da se kazne za nepoštovanje Zakona o fiskalnim sustavima kreću od 500 do 15.000 maraka i da postoji mogućnost zatvaranja objekta na trideset dana.

- S obzirom na to da su protekli svi rokovi za inicijalnu fiskalizaciju, a porezni obveznici fiskalizacije su nekoliko puta upozoravani da ispoštuju svoju zakonsku obvezu, Financijska inspekcija Porezne uprave spremna je i kreće u provedbu represivnih mjera - kazao je Ninić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo