Stranačke aktivnosti     | 14.09.2019. 11:36 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

"Poražavajuća je činjenica da Doboj, koji bi trebao biti regionalni centar, jedini nema stipendije za studente, dok sve okolne opštine imaju, iako su i manje i slabije razvijene“, rekao je Stefan Gavrić, predsjednik Savjeta mladih PDP-a.

On je istakao da se nekoliko godina umjesto stipendija u gradskom budžetu nalazi stavka pod nazivom "pomoći učenicima, studentima i ostalima" za koju se navodno izdvaja 100.000 maraka, ali je veliko pitanje kome se taj novac dodjeljuje, jer ne postoje jasno definisani kriteriji, kao što bi bilo u slučaju stipendija.

„Studentima ne treba socijalno davanje, odnosno podjela pomoći, nego podrška u vidu stipendija koja bi im bila pokazatelj da se njihov trud, rad i znanje cijene i da grad misli o njima. Zato pozivamo gradsku vlast da promjeni praksu i ponovo uvede stipendije kako bi svi studenti mogli konkurisati i ravnopravno se boriti za stipendiranje“, istakao je Gavrić.

On je dodao da u vremenu kada mnogi odlaze u inostranstvo treba učiniti sve što je moguće da se mladi zadrže i ostanu u svom gradu i svojoj zemlji, a ovakav odnos prema studentima u Doboju, nažalost, nije dobar i ne doprinosi zadržavanju i ostanku mladih.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom