Regija     | 14.09.2019. 16:00 |

Vučić: Vojska obnavlja snagu i spremna je zaštiti granice i svoj narod

FENA Agencije

BEOGRAD, 14. rujna (FENA) - Srbija je danas, mnogo više nego prije par godina, sposobna samostalno zaštititi svoje granice i spremna odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja vlastitog naroda ma gdje bio, poručio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je na promociji najmlađih časnika Vojske Srbije i diplomaca Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije, nazivajući ih "ešalonom slobode i suvereniteta" domovine, rekao kako Vojska Srbije danas velikom brzinim obnavlja svoju snagu.

"Spremni smo odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja granica naše zemlje i našeg stanovništva, ma gdje da je ugroženo", rekao je Vučić.

On je istaknuo kako Srbiia danas “u vrtlogu izazova i sve agresivijih pokušaja da se revidira povijest, da se od krvnika napravi žrtva, a od žrtve krvnik, zahtjeva da se odrekne prijateljstva s mnogim prijateljima, uspješno i odlučno vodi europsku politiku, ali jednako dobro surađuje s Kinom, Rusijom, SAD".

Vučić je ustvrdio kako sve veći dio međunarodne zajednice prepoznaje da je Srbija "pokretač novih odnosa i prosperitetne budućnosti na Balkanu", te da "prije svega čuva i vodi politiku mira i stabilnosti", prenosi Hina.

Sve to je, po njegovoj ocjeni, postalo moguće kad se Srbija "umjesto snishodljivog dodvoravanja svjetskim moćnicima" okrenula sebi i vlastitom povijesnom iskustvu, te da "Srbija danas smije reći da ima vlastite interese, svoje prijatelje koji ne moraju svima biti prijatelji", jer "vodi računa o sebi i svom narodu".

"Umjesto nekulture zaboravljanja prošlosti, njegujemo kulturu sjećanja i sa svojim narodom iz Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske klanjamo se žrtvama u Jasenovcu, Glini, Prebilovcima, Staroj Gradiški i drugim tvornicama smrti. Isto tako prihvaćamo da su drugi imali svoje žrtve i, za razliku od nekih drugih, zločine koji su počinili pripadnici našeg naroda itekako osuđujemo", rekao je Vučić.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Herem: Estonija treba da udvostruči vojne izdatke u slučaju ruske invazije

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!