Bosna i Hercegovina     | 16.09.2019. 13:26 |

Spriječeno krijumčarenje Palestinaca, Turaka i Marokanca

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. rujna (FENA) - Pripadnici Postrojbe za potporu i kontrolu Terenskog ureda Jug – Čapljina Granične policije BiH u nedjelju su spriječili krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka.

Ilegalni migranti otkriveni su tijekom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim događajem dovodi se državljanin BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH i u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Također, službenici Postrojbe granične policije Doljani 13. rujna lišili su slobode državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je pokušao prokrijumčariti trojicu državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je otkriveno u neposrednoj blizini državne granice s Hrvatskom, tijekom kontrole VW Tourana bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a državljanin BiH i Hrvatske, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu "krijumčarenje ljudi", predan je Tužiteljstvu BiH.

Državljani Turske su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno sankcionirani. O ovom događaju, obaviještena je i Služba za poslove sa strancima BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Potvrđena optužnica protiv Kukuljca i drugih zbog krijumčarenja narkotika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo