Bosna i Hercegovina     | 16.09.2019. 14:48 |

Pripadnici FUP-a učestvovali u Sberbank polumaratonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uzeli su učešće u 13. Sberbank polumaratonu, koji je održan u nedjelju u Sarajevu.

Sarajevski polumaraton je tradicionalna sportska manifestacija koja unazad 13 godina promovira zdrav način života, te predstavlja regiji i svijetu, turistički potencijal Sarajeva kao sportske destinacije.

Pored navedenog ta utrka je humanitarnog karaktera, a što je posebno motivisalo učesnike, obzirom da su kroz kampanje  "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh" i "Trčim za inkluziju - Da niko ne bude izostavljen", pružili podršku i dali veki doprinos djeci bez roditeljskog staranja i onima s Down sindomom.

Pored pripadnika Federalne uprave policije, te ostalih sugrađana Bosne i Hercegovine, učešće na tom polumaratonu su uzeli predstavnici 41 zemlje regije i svijeta.

Pripadnici Federalne uprave policije će sa zadovoljstvom i u buduće uzimati učešće na ovakvim i sličnim društveno korisnim dešavanjima, kako bi na taj način dali mali ali značajan doprinos zajednici u kojoj živimo, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak posjetio Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu