Sport     | 16.09.2019. 15:49 |

Podrška Sportskim igrama mladih BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić sastao se danas s predsjednikom Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine Harisom Deliahmetovićem.

 - Zahvaljujemo na podršci Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i vama lično ministre Kuriću, jer ste bili dijelom najljepše bosanskohercegovačke sportske priče - rekao je ovom prilikom Deliahmetović.

Dodao je kako je ministra Kurića upoznao i s ovogodišnjim postignutim rezultatima, kao i planovima za organizaciju igara naredne godine, kada će ova manifestacija obilježiti desetu godišnjicu organizacije igara.

Ministar Kurić je iskazao zadovoljstvo što uime resornog ministarstva podržava organizaciju ovakve manifestacije te iskazao očekivanja da će i drugi nivoi vlasti i institucije naredne godine učiniti isto.

- Sretni smo što možemo podržati jednu ovakvu manifestaciju u kojoj su glavni akteri naša djeca - naglasio je ministar Kurić.

I ovom prilikom je istaknuto kako je misija ovih igara da djeci i mladima, kako Bosne i Hercegovine tako i regije, pruže priliku da pod sportskom zastavom, kroz 'fair play', prijateljsko takmičenje i edukaciju, daju svoj doprinos širenju tolerancije i humanizma, poštivanju različitosti, suzbijanju nasilja, razvoju osjećaja zajedništva i prijateljstva, saopćeno je iz Pres službe KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'