Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 13:07 |

Podrška Ambasade Turske u BiH aktivnostima Vlade TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç danas je sa saradnicima posjetio premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Vlade i kantonalnih institucija s Ambasadom Republike Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati u budućnosti. Posebna pažnja posvećena je stanju u oblasti privrede i privrednim subjektima koji, kao turski investicijski projekti, djeluju na području Tuzlanskog kantona, ali i projektima u oblasti obrazovanja.

Ambasador Koç je izrazio podršku aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i ukazao da turska ambasada, imajući u vidu brojne privredne subjekte i turske investicije, ima poseban odnos prema Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

-Saradnja s Tuzlanskim kantonom je pozitivan primjer uspješne saradnje, što je osnov za dalje unapređenje postojećih odnosa. Drago nam je vidjeti pozitivne pomake i potporu koju turski investitori imaju u Tuzlanskom kantonu. Njihovo uspješno poslovanje će se sigurno pozitivno odraziti i na ukupnu ekonomiju Tuzlanskog kantona, broj uposlenih, ali i uopće kvalitetu života građana. Posebno raduje dobra prihvaćenost turskih investitora i doživljavanje ovih kompanija svojim - rekao je ambasador Koç.

Premijer Tulumović naveo je da Vlada Tuzlanskog kantona djeluje kao jedan tim te da je i pored činjenice da je imenovana  u vrijeme godišnjih odmora, uradila mnogo.

- Neke od aktivnosti bile su usmjerene u stvaranju boljih uslova za rad privrednih subjekata. U tom smislu Vlada će zajedno sa svim ministarstvima i ubuduće biti servis i partner privrednim društvima i investitorima za rješavanje izazova s kojima se budu susretali - zaključio je na kraju sastanka premijer Tulumović.

Osim premijera, današnjem sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković i ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Halilagić čestitao Uskrs

Prezentiran izvještaj Svjetske banke u Tuzli

Kampanja u TK - Razvijanje nenasilne komunikacije i prevencija vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'