Bosna i Hercegovina     | 17.09.2019. 13:37 |

Sastanak u Tužilaštvu BiH o povratku bh. državljana sa stranih ratišta

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO,17. septembra (FENA) - U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Centralna teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi s povratkom bh. državljana sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će poduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju tog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inozemstva, nastavlja poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, spriječavanju i procesuiranju kaznenih djela terorizma, u kojima sve institucije sudjeluju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe.

Na sastanku su sudjelovali direktori i dužnosnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko Distrikta BiH, zatim dužnosnici tužiteljstava BiH, entiteta i Brčko Distrikta, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo