Regija     | 17.09.2019. 14:33 |

Ambasador Jukić u nastupnoj posjeti kod predsjednika Skupštine Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića primio je jučer u nastupnu posjetu predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Tom prilikom ambasador Jukić je istaknuo da ima dosta potencijala za produbljivanje saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a iskustvo Crne Gore u europskim i euroatlantskim integracijama može biti od velike pomoći susjednim zemljama.

Predsjednik Skupštine Brajović je ocijenio da su odnosi između dvije države prijateljski, ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u Europsku uniju.

Naglasio je da regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi ostaju strateški prioritet vanjske politike Crne Gore. S tim u vezi, istaknuo je da Cetinjski parlamentarni forum, koji će biti  održan 30. septembra 2019. godine, predstavlja autohtonu regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Europe na putu europskih integracija i važan je vid podsticanja i promoviranja parlamentarnog dijaloga između zemalja regije.

Sagovornici su ocijenili i da u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju jačanju prometne infrastrukture, koja je preduvjet za snaženje ekonomskih i sveukupnih odnosa - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom