Bosna i Hercegovina     | 18.09.2019. 08:52 |

Potpisan Ugovor za realizaciju III faze izgradnje javne rasvjete u Semizovcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Ugovor o izvođenju radova na trećoj fazi izgradnji javne rasvjete uz magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe potpisan je u kabinetu načelnika Općine Vogošća.

Ugovor su potpisati uime Općine Vogošća načelnik Edin Smajić a uime izvođača radova predstavnici firme "SES" d.o.o. Sarajevo.

Dužina trase za izgradnju treće faze javne rasvjete iznosi oko 1.200 metara i na njoj će biti postavljeno ukupno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova visokih po devet metara.

Na stubovima će biti postavljenje 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić, koji je istakao da ima veoma dobru saradnju s načelnikom Smajićem i najavio nastavak te saradnje i u narednoj godini kroz realizaciju niza projekata iz oblasti komunalne infrastrukture.

Vrijednost ove faze projekta iznosi 107.234,15 KM. Ovaj projekat se realizira sredstvima Općine Vogošća i sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.

- Općina Vogošća je uz pomoć Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture u prošloj godini realizirala I fazu javne rasvjete na području MZ Semizovac, od Poturovića do ulaza u Semizovac. Ove godine iz općinskog Budžeta smo realizirali II fazu kojom se prošao restoran "Kulo", a potpisivanjem današnjeg ugovora stvoreni su uslovi za realizaciju III faze. Ostaje da se još završi dionica od Vogošćanske petlje do Poturovića koja je planirana za narednu godinu - istakao je Smajić.

Tokom razgovora, ministar Mandić je obavjestio načelnika Smajića da je Vlada KS obezbjedila sredstva za nabavku energenta za firma "Bags-energotehnika" i da građani Općine Vogošća neće imati problema tokom ove grijne sezone, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'