Stranačke aktivnosti     | 18.09.2019. 12:56 |

Saopćenje za javnost NB-a

FENA Saopćenje

Povodom informacije u medijima da ''prijeti zatvaranje dvije najveće rudarske jame u Zenici, te da oko 700 rudara ostaje bez posla, poslanik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH Amer Obradović zatražio je od generalnog direktora Elektroprivrede BiH Bajazita Jašarevića da ta kompanija dostavi izvještaje o poslovanju Rudnika mrkog uglja (RMU) Zenica za period 2009. – 2019. godina, za period od posljednjih 10 godina, te informacije o tome da li su uredno uplaćeni porezi i obaveze prema radnicima u RMU Zenica.

Ako nisu izvršene uplate, ko je i kada odlučio da se te obaveze ne uplaćuju?

“ Nakon što su Predstavnički dom Parlamenta Federacije kao i Vlada FBiH donijeli niz zaključaka o stanju i potrebi provođenja niza mjera kako bi se stabiliziralo poslovanje rudnika u sklopu koncerna Elektroprivrede BiH, Nezavisni blok će insistirati na utvrđivanju činjenica ko je odgovoran za loše stanje u rudnicima, te čiji su ljudi i kadrovi uništili industriju i javna preduzeća ove zemlje. Oni koji su to i po čijim nalozima uradili, trebaju biti posao za tužilaštva a ne da i dalje drže najodgovornije pozicije u BiH,” izjavio je Amer Obradović, poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine..

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo