Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 18.09.2019. 13:41 |

Nepromijenjene stope inflacije u EU u kolovozu

FENA Saopćenje

LUXEMBOURG, 18. rujna (FENA) - Godišnja stopa inflacije u Europskoj uniji u kolovozu je iznosila 1,4 posto, i ostala je na istoj razini kao i u prethodnom mjesecu. U istom razdoblju godinu dana ranije stopa inflacije iznosila je 2,2 posto, objavio je u srijedu Eurostat, statistički ured Europske unije.

Godišnja stopa inflacije u eurozoni također je ostala nepromijenjena u odnosu na srpanj i iznosila je 1,0 posto, dok je u istom razdoblju protekle godine iznosila 2,1 posto.

Najniže godišnje stope zabilježene su u Portugalu i to - 0,1 posto, Grčkoj 0,1 posto i Španjolskoj 0,4 posto, dok su najviše godišnje stope zabilježene u Rumunjskoj i to 4,1 posto, Mađarskoj 3,2 posto te Latviji i Nizozemskoj po 3,1 posto.

U odnosu na srpanj ove godine, godišnja inflacija je u mjesecu kolovozu pala u devet zemalja članica, a porasla u dvanaest zemalja i ostala stabilna u šest zemalja članica EU-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Održan prvi sastanak na visokom nivou EU s BiH, nakon početka pregovora o pristupanju

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu