Ekonomija     | 18.09.2019. 17:20 |

Sajam 'Hercegovački plodovi Mediterana' 4. i 5. listopada u Stocu

FENA Saopćenje

STOLAC, 18. rujna (FENA) - Tradicionalna sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana" koja će se održavati 4. i 5. listopada u Stocu okupit će i ove godine brojne domaće i inozemne izlagače koji će se posjetiteljima predstaviti sa svojim jedinstvenim proizvodima.  

Sama manifestacija čije će to biti 20. izdanje, kao i svake godine do sada, održavat će se u prostorijama školske sportske dvorane Stolac.

Želja je organizatora da se izloži što više kvalitetnih, domaćih proizvoda koji su karakteristika ovoga područja, Hercegovine i utjecaja Mediterana.

 Kako su navodi u najavi, istoimena udruga koja djeluje na području Stoca daje poticaj i pokretačku snagu za sadnju mnogih malih i velikih plantaža šipka-nara, smokve i masline, što je i bio cilj na samom početku aktivnosti.

Uz pomoć stranih donatora nabavljene su linije za preradu maslina s ovoga područja, ali i drugih lokacija Hercegovine, što korisnicima omogućava pravovremenu preradu maslina u ekstradjevičansko ulje.

 U sklopu sajma održat će se i konferencija "Uloga mediteranskih kultura u razvoju turizma Hercegovine" čiji je cilj nizom stručnih predavanja približiti pojam turizma, odnosno agroturizma i ulogu mediteranskih kultura potencijalnim poljoprivrednicima koji bi u budućnosti takve proizvode mogli nuditi turistima i posjetiteljima.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Treće izdanje programa Narodnog pozorišta Sarajevo 'Kultura na ulice 2024!' počinje u maju

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta