Najave     | 19.09.2019. 11:52 |

'Zlatni septembar' se nastavlja, u Tuzli najavljena predavanja

FENA Saopćenje

TUZLA, 19. septembra (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' najavilo je za narednu sedmicu predavanja u Katoličkom školskom centru Sv.Franjo, Behram-begovoj medresi i Elektrotehničkoj školi u Tuzli o temi 'Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih'.

Radi se o nastavku obilježavanja mjeseca podizanja svijesti o dječijem raku - 'Zlatni septembar'.

Za kampanju u Tuzli i Tuzlanskom kantonu planirano je predavanje za srednjoškolce iz deset srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona. Cilj predavanja i kampanje je podizanje svijesti kod mladih o toj temi uz isticanje važnosti podrške u procesu resocijalizacije i prevencije stigmatizacije oboljele i izliječene djece.

- Predavanje će održati psiholog-pedagog u Udruženju 'Srce za djecu' Sabina Duman.

Planirana je i panel diskusija sa 'Mladicama' - mladim ljudima koji su u djetinjstvu liječeni od raka i djeluju u okviru Udruženja te projekcija kratkog dokumentarnog filma 'Velika bijela kuća', koji je osvojio glavnu nagradu na Dubrovnik Film Festivalu 2018. i prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma na Šestom internacionalnom studentskom film festivalu 'New Wave' 2019 u Sofiji (Bugarska) - najavljeno je iz Udruženja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

'Život poslije raka… Borba se nastavlja', slogani ovogodišnje kampanje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'