Kultura     | 19.09.2019. 13:15 |

Beogradski bend 'Fish in Oil' 23. septembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Jedan od najuspješnijih beogradskih bendova Fish in Oil otvorit će 23. septembra u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) jesenji dio koncertne sezone Grlom u jagode, a koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Beogradska petorka saksofonista Dušan Petrović, gitarista Bratislav Radovanović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Papa Nik izvode autorsku muziku obojenu elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza.

Magazin The New York Jazz City Record nazvao ih je balkanskim Grateful Deadom, čiji koncert odlikuje bogata improvizacija, a istaknuto je kako Fish in Oil predstavlja bend u pravom smislu te riječi, saopćeno je iz Jazz Festa.

Fish in Oil se ne može strogo svrstati niti u jednu od spomenutih muzičkih ladica, ali je činjenica da njihova muzika reflektira vrijeme i prostor sa kojeg dolaze članovi benda.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba, a na dan koncerta 23. septembra i na blagajni SARTR-a.

Koncertnu sezonu "Grlom u jagode" organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren box office Jazz festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo predstavlja kolaboraciju Imamovića i Labropoulou

Specijalni program Damira Imamovića za otvaranje ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana