Najave     | 19.09.2019. 16:23 |

XIII. konvoj mladih Bošnjaka i prijatelja 'Da se nikad ne zaboravi' u listopadu

FENA Saopćenje

ZAGREB, 19. rujna (FENA) - U sklopu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira niz programa od kojih su dva usmjerena mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima: XIII. konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja "Da se nikad ne zaboravi" te nagradni natječaj za najuspjeliji literarni rad/esej potaknut tragedijom Srebrenice.

Cilj projekta je podići svijest mladih ljudi o važnosti tolerancije, uvažavanja drugog i drugačijeg, punom poštivanju ljudskih prava, neprikosnovenosti ljudskog života i dostojanstva, priopćilo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

"Na kontinuiranu edukaciju o toleranciji i demokraciji posebno nas obvezuje to što istina o Srebrenici ni nakon dvadeset i četiri godine nije potpuna: još uvijek nije utvrđen ukupan broj žrtava niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela", stoji u priopćenju.

Inače, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba već trinaest godina zaredom organizira konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi" koji okuplja mlade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice. Ove godine konvoj će se održati 11. i 12. listopada.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Srebrenici se obilježava 25. novembar, Dan državnosti BiH

I ove godine preživjeli Opećani se sjetili svojih najmilijih

SDP: Žalosno je da Vijeće ministara nije donijelo odluku o Danu žalosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'