Kultura     | 20.09.2019. 12:41 |

Otvoren trodnevni 'IT Girls i European Youth Award Impact Weekend'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - U zgradi Ujedinjenih nacija u Sarajevu otvoren je “IT Girls i European Youth Award” Impact Weekend, trodnevni događaj koji okuplja više od 20 renomiranih stručnjaka iz cijele Evrope koji će svoja bogata iskustva i znanja podijeliti sa 60 mladih učesnika.

Kroz interaktivne radionice mladi će na trodnevnom “Impact Weekendu” imati priliku razvijati svoje ideje o digitalnim proizvodima ili uslugama u koncepte, steći nova znanja i naučiti kako pozitivno uticati na društvo.

IT Girls inicijativa je zajednička inicijativa agencija Ujedinjenih nacija (UNICEF, UNDP i UN Women) koja se bavi prevazilaženjem ograničenja i prepreka s kojima se suočavaju djevojke i žene u sektoru informacionio komunikacionih tehnologija (IKT) u BiH. European Youth Award jedinstveni je pokret mladih inovatora širom svijeta koji nikada ne prestaju učiti, ispitivati i poboljšavati svijet u kojem živimo.

“European Youth Award” vjeruje da moć digitalnih tehnologija može stvoriti pozitivan utjecaj na društvo. Tokom godine se organizuje nekoliko aktivnosti i događaja širom Evrope, a ovo je prvi put da se jedan takav događaj održava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz UNICEF-a BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo