Bosna i Hercegovina     | 20.09.2019. 15:20 |

Vlada Brčkog usvojila Prijedlog pravilnika o vođenju Fiskalnog registra

FENA Saopćenje

BRČKO, 20. septembra (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u petak na prijedlog Direkcije za finansije Prijedlog pravilnika o metodama i načinu vršenja analize opravdanosti poreznih i neporeznih davanja u Brčko distriktu BiH te Prijedlog pravilnika o načinu i postupku uspostavljanja i vođenja Fiskalnog registra Brčko distrikta.

Također, usvojene su i Smjernice za izradu nacrta uputstva o plaćanju rashoda i izdataka budžetskih korisnika Brčko distrikta BiH i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za period od januara do juna 2019. godine.

Odobrene su i Smjernice za izradu Nacrta pravilnika o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave Brčko distrikta BiH.

U nastavku 66. redovne sjednice usvojen je Prijedlog odluke o usvajanju kriterija i procedura za dodjelu grant sredstava za sufinansiranje projekata Evropske unije i drugih donatora u 2019. godini.

Usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju sistema horizontalne koordinacije Brčko distrikta BiH u procesu evropskih integracija, Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH u Upravno-konsultativni odbor FITO-BiH projekta.

Članovi Vlade usvojili su zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bjelorusije o drumskom prevozu putnika i tereta od 12. jula 2004. godine, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za dodjelu tekućih grantova neprofitnim organizacijama Odjeljenja za javnu sigurnost, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada Brčkog odobrila Program utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj

Vlada Brčkog: Za program samozapošljavanja u poljoprivredi 500 hiljada maraka

Vučić: Mjerodavni još jednom da razmisle trebaju li roditelji ocjenjivati nastavnike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo