Najave     | 20.09.2019. 16:52 |

Proslava Dana grada Livno započinje Danom branitelja

FENA Saopćenje

LIVNO, 20. rujna (FENA) - Program proslave Dana grada Livna, koji ove godine proslavlja 1127. obljetnicu od prvog pisanog spominjanja u Povelji kneza Mutimira, započinje Danom branitelja u ponedjeljak 23. rujna.

Ovom prigodom gradonačelnik Livna Luka Čelan upriličit će svečani prijem za Udruge proistekle iz Domovinskog rata u prostorijama "hotela Park"

Potom će uslijediti zajedničko polaganje vijenaca na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda u Gradskom parku, a sveta misa će biti služena u 10 sati u župnoj crkvi Svih Svetih.

Program proslave Dana grada Livna bit će nastavljen u srijedu, 25. rujna, izložbom "Hommage Virgiliju Nevjestiću" koja će biti otvorena u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica s početkom u 19 sati.

Sljedećeg dana, u četvrtak, 26. rujna, u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica s početkom u 19 sati na rasporedu je predstavljanje knjige autora fra Marijana Karaule pod nazivom Fra Alojzije Ištuk - u službi zajednice, dok će u petak, 27. rujna, na istom mjestu biti promoviran i treći broj časopisa Cleuna, s početkom u 19 sati.

Na sam dan Grada Livna, u subotu, 28. rujna, proslava će započeti tradicionalnom budnicom u 7 sati zvucima Gradske limene glazbe HKUD-a Dinara, misa će u crkvi Svih svetih biti služena u 10 sati, a svečana sjednica Gradskog vijeća Livna bit će održana u 11 sati u dvorani Narodnoga sveučilišta nakon koje će biti položeni vijenci na spomeniku u Gradskom parku.

Istog dana bit će upriličena i premijera filma General, hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka. Ulaz na premijeru filma je besplatan, a bit će prikazan u kino dvorani Narodnog sveučilišta s početkom u 19 sati.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo