Stranačke aktivnosti     | 21.09.2019. 12:54 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

SVEČANO OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a NEUM

OO HDZ BIH NEUM poziva na zajedništvo i mudrost na dobrobit hrvatskog naroda

U ispunjenoj kino dvorani Grand hotela Neum u petak, 20. rujna, svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Neum.

Prije početka proslave izaslanstvo HDZ-a je kod Spomen obilježja položilo vijence i upalio svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje s područja Općine Neum.

Svečanost proslave najjače i najvažnije stranke u povijesti Hrvatskog naroda, uz mnoge članove i simpatizere nazočili su:

• izaslanik predsjednika HDZ-a dr. Dragana Čovića te član predsjedništva HDZ-a BiH te dopresjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta F BiH dr. Mladen Bošković
• Načelnik Opčine Stolac i predsjednik ŽO HDZ BIH HNŽ gosp. Stjepan Bošković
• Zastupnica u skupštini HNŽ-a, Julineta Jurić
• Zastupnica u skupštini HNŽ-a, Milica Pehar

Nakon odavanja počasti Domovini, minutom šutnje odana je počast svim hrvatskim braniteljima, svim preminulim članovima HDZ-a na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i tvorcem naše stranke dr. Franjom Tuđmanom.

Predsjednik OO HDZ BIH Neum i Načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško se nakon uvodnih pozdrava, čestitki i zahvala u svom govoru osvrnuo na povijesni hod ove stožerne stranke hrvatskog naroda. Prisjetio se ključnih nadnevaka: 3.7.1990. kada se u Neumu formirao inicijativni odbor HDZ-a te 16.09.1990. kada se na ovom istom mjestu u prepunoj dvorani hotela Neum konstituirao prvi OO HDZ BIH, a za prvog predsjednika izabran Ivan Bender.

„Ovo povijesno podsjećanje na neke nadnevke, imena i događaje, kada su se s oružjem u ruci, zajedništvom i hrabrošću, dostojanstveno branili i obranili ovi povijesni prostori neka nam bude svijetlo i putokaz da u ovom današnjem vremenu budemo budni i da čuvamo i branimo Hrvatsku djedovinu i naša draga Hrvatska ognjišta“, u daljnjem govoru naglasio je dr. Matuško.

U svom govoru dotaknuo se i problema oko nefunkcioniranja OV Neum, te pozvao na zajedništvo, dogovor i njegovanje dobrih odnosa te pozvao sve članove i simpatizere HDZ da se aktivnije uključe te da daju svoj doprinos u izgradnji boljeg života svih Neumljana.

„Problemi koji postoje treba što prije riješiti jer postoji čitav niz projekata koji ne mogu čekati“, jasan je bio predsjednik OO HDZ BIH NEUM.

Nakon predsjednika Matuška, riječ je dobio nekadašnji predsjednik OO HDZ BIH NEUM te jedan od utemeljitelja HDZ Neum, gosp. Pero Pavlović.

U kratkom govoru istaknuo je i naglasio da se i u današnjem vremenu treba boriti, samo nam danas nije potrebno oružje nego malo više domoljublja, rodoljublja te mudrosti.

Predsjednik ŽO HDZ BIH HNŽ gosp. Stjepan Bošković je na početku čestitao 29. obljetnicu osnutka HDZ-a Neum. Osvrnuvši se na postojeće probleme spomenuo je kako je na jednom od održanih sastanaka predloženo kooptiranje trojice vijećnika u OO HDZ BIH kao moguće rješenje problema i izlazak iz trenutne situacije. Naglasio je potrebu zajedništva, jer s gradnjom ceste Stolac – Neum izazovi će biti još veći. S pozicije predsjednika ŽO HDZ BIH HNŽ rekao je da je cilj da HDZ BIH ima vlast u svim općinama u županiji gdje su Hrvati većina. A lokalni izbori su pred nama te trebamo ih dočekati spremni kako bi u 2020. godini proslavili još jednu pobjedu na lokalnim izborima.

Posljednji se obratio izaslanik predsjednika HDZ-a dr. Dragana Čovića te član predsjedništva HDZ-a BiH te dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta F BiH dr. Mladen Bošković.

Doktor Bošković je čestitao OO HDZ BIH NEUM Na ustrajnoj i predanoj borbi i zalaganju za ostvarenje strateških ciljeva na području Općine Neum. Naglasio je da određeni problemi postoje na svim razinama vlasti. Složio se sa svojim prethodnicima da trebamo pokazati malo više političke mudrosti jer jedino tako uz mudrost, domoljublje, rodoljublje i hrabrost možemo izboriti pobjedu na sljedećim lokalnim izborima.

Zajedničko druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku uz bogat zabavni program.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana