Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 13:55 |

Registracija za 'Šetnju za ozdravljenje', događaj kojim se slavi život

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Tokom četiri subote prije "Šetnje/trke za ozdravljenje" - Race for the Cure, na različitim lokacijama u Sarajevu, vrši se registracija za sudjelovanje na tom događaju koji je planiran za 29. septembar a usmjeren na podizanje svijesti svih starosnih dobi o borbi protiv karcinoma dojke.     

Ove subote na štandu u centru grada bila je među ostalima, zajedno sa volonterima, Branka Baban koja kaže da je to već tradicionalan događaj, a namjera je probuditi svijest kod žena da prate svoje tijelo, da bi same mogle da prepoznaju svaku promjenu.

- Rano otkrivanje raka dojke znači preživljavanje, manje problema u liječenju, manje stresa…. Kad naučite da volite sebe, sve drugo je lakše. Mi koje smo to prošle, uz pomoć volontera, nastojimo podići svijest osobito kod mladih ljudi zato što se ta dobna granica, nažalost, sve više spušta. Mi smo svoju bitku dobile, pobijedile smo. Vratile smo se životu, živimo život puno bolje nego što je to bilo prije bolesti - poručila je Baban u izjavi za Fenu.        

Trka/Šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure dvanaesti put bit će održana u Sarajevu, 29. septembra, a sudionici iz ranih dijelova Bosne i Hercegovine zajedno će slaviti život.

U Sarajevu se za Race for the Cure 2019. može registrirati na nekoliko lokacija. Novac prikupljen od registracija bit će utrošen i ove godine za kupovinu paketića prve pomoći za žene u BiH koje su tek operirane i mamografske preglede žena kojima to baš i nije dostupno

Registracije je deset KM, a svaki sudionik dobije brendiranu majicu. Majicu roza boje nose osobe preživjele ili se bore s rakom. Zelene boje su majice za volontere, a bijele majice nosit će 'podrška i njih obično bude najviše.'

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta